Deze site heeft beperkte ondersteuning voor jouw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen

ONDERHOUDSTIPS

Geplaatst door Thomas Leezer op
ONDERHOUDSTIPS

Benieuwd hoe je kunt zorgen dat de wielen netjes blijven, zodat ze goed blijven presteren? Hier een aantal tips!

 

✔️ Berg de wielen op zodat ze
niet in direct zonlicht blijven staan, aangezien UV licht ervoor kan zorgen dat het carbon verkleurd.

✔️ Gebruik enkel plastic bandenlichters bij het monteren of vervangen van de banden, liefst zelfs alleen je handen. Gebruik nooit metalen bandenlichters of ander metaal gereedschap.

✔️ Controleer of je wielen nog recht zijn als je je banden vervangt. Als je fiets een servicebeurt krijgt, controleer dan ook of de spaakspanning nog goed is. Als het gewenst is, doen wij dit natuurlijk graag voor je.

✔️ Helaas regent het regelmatig. Als je in de regen gefietst hebt, zorg er dan voor dat je wielen goed kunnen drogen als je thuis bent. Zorg er sowieso voor dat je je wielen opbergt op een droge plaats.

✔️ Als je je remblokken vervangt, rem ze dan eerst in. Als wij ze voor je vervangen, doen wij dit uiteraard voor je.

✔️ Was je wielen regelmatig
met een mild sopje en water. Gebruik geen ontvetter of hogedrukspuit om je wielen schoon te maken. Dit beschadigt je lagers en andere draaiende delen en dat is zonde.

✔️ Na 3 maanden krijg je een gratis servicebeurt aangeboden. Maak hier gebruik van! Spaken gaan zich altijd zetten als je de eerste kilometers maakt. Mocht de balans in het wiel hierdoor verstoord worden, zorgen wij ervoor dat dat weer in orde komt.

✔️ De optimale bandenbreedte is voor de wegwielen 28mm en voor de M1 2.25-2.4 inch. Wil je een gravelband monteren of andere breedtes dan kan dat, bij twijfel adviseren wij je graag.

✔️ Als je de wielen tubeless maakt, heb je de laagste rolweerstand en het meeste comfort. Met binnenband rijden kan uiteraard ook.

✔️ Er kan maximaal 6 bar in de banden van de wegwielen en 2,5 bar in de banden van de M1. Wij adviseren je graag over de juiste bandendruk, omdat die voor iedere gewicht/banden/velgen combinatie anders is.

 

Fijne rit!

Neem bij vragen of twijfel altijd contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar
met de juiste antwoorden.

 

Nieuwer bericht →